Климатизация

Климатичните системи се различават по тип в зависимост от позицията им за монтаж. За да получите повече информация за различните типове климатици и предлаганите мощности, изберете от показаните категории.

Tермопомпата е климатична машина, която може да се ползва както за битова гореща вода (БГВ), така и за отопление, което я прави идеална алтернатива на котлите или пък може да бъде включена в съществуваща вече отоплителна инсталация. Предлагат се в широка гама мощности и могат да бъдат адаптирани към всякакви нужди. Термопомпата премества енергия във вид на топлина от едно място на друго. В зависимост от начина на извличане на енергия термопомпите се делят на три основни вида: термопомпа въздух-вода (извлича топлинната енергия от външния въздух), термопомпа вода-вода (извлича топлинната енергия от подземните води) и термопомпа земя-вода (извлича топлинната енергия директно от земята). Термопомпите са екологичен източник на енергия, който не замърсява околната среда, тъй като не използва изкопаеми горива и няма вредни емисии на CO2 в атмосферата.
VRF (variable refrigerant flow) са системи за централна климатизация с променлив дебит на хладилния агент. Този модерен начин за климатизация, позволява изключително висока ефективност, което прави VRF системите предпочитани за целогодишно ползване, както за отопление, така и за охлаждане. Посредством VRF с едно или няколко външни тела може да се охлажда и отоплява цяла сграда. Едно от големите предимства на VRF системите за централна климатизация е високото ниво на автоматика. Те позволяват изключително гъвкав и адаптивен контрол и мониторинг. Възможност за управление на всяко вътрешно тяло посредством индивидуален контролер. VRF системите имат от 30 до 50% по-нисък разход в сравнение с конвенционалните методи за централна климатизация.