Радиатори

Рувекс предлага на българския пазар алуминиеви и стоманените радиатори.  Той се измерва спрямо мощността, която отдават срещу платената за придобиването им цена и стойността на енергоносителите, с които се осигурява тяхното загряване. Стоманените радиатори са по-евтини, тъй като изработката им е по-лесна. Алуминиевите радиатори се отливат по специална технология, изчистват се, боядисват се и след това се сглобяват.  И двата вида радиатори още с подаването на енергия създават комфорт, за разлика от чугунените. Те по-трудно загряват, но за сметка на това излъчват топлина по-дълго време.  Експлоатационният живот на стоманените радиатори е по-къс в сравнение с алуминиевите. При първите е десет години, а вторите могат да работят 20 и повече години.

Рувекс предлага aлуминиеви радиатори на водещия италиански производител Global. Перфектната изработка на алуминиевите радиатори гарантира по-голяма лекота и бързина на монтажа. Компaнията GLOBAL произвежда алуминиеви радиатори от 1971 год. и е постигнала отлични резултати в този сектор, благодарение на високо специализирани кадри и модерно технологично производствено обурудване. Безупречното качество на материала, отлят под налягане, и неговата изработка, съчетани с модерния дизайн, предупределят радиатори GLOBAL като марка №1 както на българския пазар, така и в цяла Европа.
Стоманените панелни радиатори са добре познати у нас и подобни  на чугунените радиатори. В много европейски държави тези радиатори продължават да бъдат използвани, те са и по-евтини. Стоманените панелни радиатори са с естествена конвекция на въздуха около топлообменнта им площ. Телата се произвеждат в едно-, дву- или трипанелно изпълнение, с единичен, двоен или троен конвектор.