Въздухът като източник на гореща вода за бита

 

Те притежават всичко, от което се нуждаете!

Новите термопомпени бойлери Kaliko на френският производител De Dietrich, са ново поколение продукти притежаващи всички необходими характеристики. Те използват топлината на въздуха в стаята, външният въздух или от външното тяло чрез фреонова връзка (сплит система). Така Вие можете да пестите до 70% от енергията за подгряване на битовата гореща вода.

С капацитет до 270 L, термопомпеният водонагревател отговаря на нуждите от битовата гореща вода за 6 човека. Водата се загрява до 65°C с помощта на термопомпения принцип на работа на Kaliko. За по-голям комфорт, Kaliko може да се комбинира и с котел (съществуващ или нов) или със слънчева инсталация. В този случай котелът би спомагал по време на пикова употреба на топла вода. С малките си размер и лесен монтаж Kaliko може да бъде монтиран във всяка стая в къщата, дори и в изба.

С COP до 3.42, за всеки 1 kWh електрическо потребление, Kaliko отдава 3.42 kWh топлинна енергия за загряване на водата във водосъдържателя. По този начин 70% от битовата гореща вода е подгрята безплатно. Температурният му диапазон на работа е много широк от -15°C и + 42°C при целогодишно използване на енергията на въздуха.

 

Когато въздухът е източник на комфорт уредът е Kaliko!