Премини към основното съдържание

Алуминиеви радиатори и лири GLOBAL – комфорт, икономичност и изключителен дизайн

 Алуминиеви радиатори и лири GLOBAL – комфорт, икономичност и изключителен дизайн

Фирма Рувекс предлага в България радиаторите и лирите с марка GLOBAL от 1995 г. и марката е станала синоним на „алуминиев радиатор”. Фирмата е спечелила доверието на своите клиенти посредством осигуряване на постоянно високо качество на продуктите си. Веднъж закупеният и монтиран радиатор GLOBAL осигурава необходимия топлинен комфорт, допринася за модерния интериор на жилището и  гарантира надеждност и дълготрайна употреба.

 

Снимка
globak radiatori

 

Компанията Global е основана от братята Fardelli през 1971 г., и днес се считат за един от най-важните производители на алуминиеви радиатори на италианския и международния пазар. Предприятието разполага със собствена лаборатория, която извършва контрол на качеството на суровините и продуктите на всички етапи от производството до крайния готов продукт, разработва нови модели, работи за подобряване на процеса и подобряване на техническите характеристики на радиаторите.

През 2001 г. GLOBAL получава сертификат за система за управление на околната среда UNI ISO 14001:2400 (екологично производство). Радиаторите се характеризират се с висока топлинна производителност, гарантирана от сертификата за съответствие с изискванията на стандарта EN 442 от института Politecnico в Милано.
През 1994 г., компанията е един от първите производители на алуминиеви радиатори, които извършват сертификация на продукцията си по системата на Европейския стандарт за качество ISO 9001-2000.

Само 20% от продукцията си GLOBAL продава в Италия, а 80% е износ за страните от Западна, Източна Европа и други страни по света. Широкото разпространение на радиаторите GLOBAL показват голямото доверие на клиентите към марката.

 

Моделите VIP и ISEO се отличава с изчистен дизайн, елегантна линия и лесно се адаптират към всеки интериор. Поради високата топлопровидимост на алуминия с радиаторите GLOBAL регулирането на температурата е лесно и евтино, тъй като за кратко време се постига идеалната температура за всяко помещение според индивидуалните изсквания.

Лекотата на алуминия позволява бързо и точно монтиране. Различните размери и брой глидери са идеално решение за всяко помещение.

Радиаторите GLOBAL имат извънредно голяма дълготрайност благодарение на използвания материал /алуминиева сплав/ и технологията на изработка – монолитни глидерни отливки под налягане с двойното антистатично прахово боядисване. Те притежават допълнителен защитен лаков слой, незадържащ прах, което  ги прави лесни за почистване.

 

 

 

ПРАВИЛА ЗА МОНТАЖ

При монтирането на радиаторите за получаване на предвидената топлинна мощност, трябва да се спазват следните минимални разстояния:

   - от пода или перваза на прозореца: 10cm

   - от стената: 3cm

 

За да се избегнат проблеми, свързани с наслагвания или корозия в системата се препоръчва водата да се проверява и третира. Препоръчително е използването на препарат Cillit-HS23Combi или подобен в отношение 1l към 200l вода или спазвайки инструкциите на производителя.

 

VETTA- алуминиеви лири с елегантен дизайн

Алуминиевата лира на GLOBAL модел VETTA съчетава традиционен дизайн и безкомпромисно качество на алуминиевата отливка.

Най-голямото предимство на лирата е, че материалът – алуминий не позволява появата на ръжда, както се случва често при стоманените отоплителни тела, монтирани във влажни помещения като банята.

Лирата VETTA се предлагат в няколко типоразмера, с широчина 450; 500 и 550 и височина 800; 1200; 1500 и 1800. Произведени са да намалят консумацията на енергия и са идеални за отоплителни инсталации, които подават по- ниска температура на водата, например термопомпи или кондензни котли, работещи на газ, нефт или пелети, както и обикновени котли.

Дълготрайност и надеждност

Над 40-годишният опит в проектирането и производството на алуминиеви радиатори позволява на GLOBAL да гарантират надеждност и дълъг живот за всичките си модели радиатори и лири. Радиаторите GLOBAL имат гаранция 10 години, но практически са вечни, защото техният материал неподлежи на корозия.

МАРКИРОВКА- ГАРАНТИРАН произход

 

 

Освен марката GLOBAL като самостоятелни имена фирма РУВЕКС е наложила през годините и отделните модели на производителя - VOX, VOX EXTRA, VIP, MIX, KLASS, ISEO, OSCAR, GL, както и лирите с модели- VETTA и JUNIOR.

За да се запази имиджа на марката и интересите на потребителите РУВЕКС съветва клиентите си да проверяват надписа на самия глидер с изписани: производител: GLOBAL, модел: VOX, VOX EXTRA, VIP, MIX, KLASS, ISEO, OSCAR, или GL, размер и произход.

Комфорт, икономичност и изключителен дизайн е всичко, което GLOBAL съчетава в своите продукти. Компания с традиции в производството на алуминиеви глидерни радиатори монолитна отливка с най-високи качествени параметри.

 

Фирма РУВЕКС предлага пълната продуктова гама на Италианският производител. В офиса на фирмата и нейните магазини може да намерите мостри на радиаторите и лирите, получите допълнителна информация, да ги закупите и да научите за специални предложения.