Премини към основното съдържание

Хибридни термопомпи ALEZIO G Hybrid

Хибридни термопомпи ALEZIO G Hybrid

ALEZIO G Hybrid е гама от инверторни термопомпи въздух/вода, включващи външен модул, вътрешен хидравличен модул и стеннен кондензен газов котел тип NANEO. Хибридната термопомпа комбинира енергийните качества на термопомпа и газов кондензен котел с цел оптимизиране на енергийната ефективност.

Снимка
ALEZIO G Hybrid

Характеристики:

- За отопление и производство на БГВ*     /*Битова Гореща Вода/;

Мощност от 6.1 до 35.7 kW в зависимост от модела;

- Работа при  -20 °C;

- Eфективност: COP от 4,05 до 4.53 при температура на външния въздух + 7°C / + 35 °C  (EER от 3.99 до 4,83 при температура + 35°С / +18°С);

- Ниски нива на шум;

- Изключително компактно решение (ширина 370 мм - дълбочина 530 мм);

ALEZIO G Hybrid се състои от външно тяло и вътрешен хидравличен модул. Вътрешният стенен хидравличен модул е с интегриран кондензен газов котел NANEO, работещ на природен газ и контролен панел INICONTROL 2.

 

 

ALEZIO G Hybrid е гама от инверторни термопомпи въздух/вода, включващи въ

 

Извличайки енергия от въздуха, хибридната термопомпа използва оптимална комбинация от възобновяеми и традиционни енергийни източници за отопление и производство на гореща вода за дома. При работа в режим на термопомпа, системата се захранва от възобновяема енергия, извлечена от въздуха и може да постигне енергийна ефективност, достигаща до клас A ++.

Монтаж:

ALEZIO G Hybrid са подходящи както при подмяна на стари котли, така и при изграждане на нови инсталации. Безпроблемно може да се включва към съществуващите инсталации с радиатори и подово отопление и по този начин можете да се възползвате от енергийната ефективност на термопомпа, без да се налага да се подменя цялата система. Компактната конструкция на хибридната термопомпа (ширина 370 мм - дълбочина 530 мм) изисква минимално място за монтаж, тъй като всички компоненти за инсталацията са интегрирани във вътрешния хидравличен модул.

Предимства:

-          Автоматично превключване между работата на термопомпа, газов котел или хибриден режим, като винаги се избира най-икономичния режим;

-          Ниски текущи разходи за битова гореща вода в сравнение с обикновените газови котли;

-          Отопление на дома с до 60% възобновяема енергия;

-          Лесен и бърз монтаж.

Опазване на околната среда:

- Ниски емисии на CO2 в сравнение с котел само (до -20%);

- Намалява на потреблението на електроенергия през зимата.