Премини към основното съдържание

Геотермалните термопомпи GSHP на De Dietrich

Геотермалните термопомпи GSHP на De Dietrich

Геотермалната енергия или извличането на възобновяема енергия от земята е най-ефективният и надежден източник на топлинна енергия при всички климатични условия. Температурата на земната кора на дълбочина 3 m е около 12-16°С, като тя остава относително постоянна независимо от сезона. Геотермалната енергия, извлечена чрез термопомпи, може да се използва за: отопление през зимата, охлаждане през лятото, производство на БГВ и загряване на вода за басейни и др.

Геотермалните системи GSHP на De Dietrich извличат топлина от земята чрез вертикални или хоризонтални колектори, в зависимост от структурата на Земята и я предават на вода циркулираща в системите за отопление или за подгрев на БГВ в дома Ви. При хоризонтални колектори топлинната енергията се извлича от тръби, вкопани в почвата на дълбочина между 80 и 120 cm. Водата циркулира в тези тръби и пренася топлината към GSHP. При вертикални колектори тръбният контур е заровен в сондаж, който може да бъде до 100 m дълбоко, носещ вода, която извлича топлината от земята и я пренася на GSHP. Използването на топлина на подпочвените води (сондажи от 5 до 10 m) и GSHP осигуряват постоянна температура за отопление на къщата. Водата в сондажа не се консумира, тя се връща обратно в земята след отнемането на необходимата топлина. 

Предлаганите от Рувекс инверторни термопомпи GSHP се отличават с висока производителност COP- до 5.6 при 10°C.С тях спестявате до 80% от сметката Ви за отопление.

За всеки 1 kWh потребление на електроенергия термопомпата произвежда средно 5 kWh топлина.

Така получавате 4 kWh безплатно.

GSHP осигурява широк диапазон на мощност от 5 до 27 kW с 9 налични модела.

Избирайки GSHP, Вие избирате да намалите консумацията на течни и твърди горива и значително да намалите емисиите на CO2. Водата и Земята са източници на огромни количества енергия, които постоянно се обновяват.