Невероятна мощност в компактни размери- стенен газов кондензен котел De Dietrich Innovens MCA Pro 160

 

Фирма Рувекс АД е официален представител на един от лидерите за производство на съоръжения за отоплителна техника De Dietrich. Новото поколение кондензни котли на De Dietrich отговарят на най-високите критерии, както по отношение на енергийната ефективност, така и на европейските изисквания за екологичност. Стенните кондезни газови котли от серия Innovens MCA са идеално решение за отопление и производство на битова гореща вода. Същите се предлагат с мощности от 3,2 kW вече до 160 kW. Innovens MCA Pro 160 разширява продуктовата гама с един от най- мощните стенни котли на пазара- до 160 kW при 50/30⁰ С. Той е с изключително компактни размери- височина 104,5 см, широчина 60 см, дълбочина 60 см и може да работи в каскада с други  котли от серията МСА, което позволява да бъде достигната мощност до 1280kW.

Има изцяло нов моноблоков топлообменник от AL-Si, който е с люк за проверка на димните газове. Благодарение на съотношение мощност/обем, топлата вода се осигурява бързо с желаната температура. Иновативната система позволява лесно почистване, както и инспектиране на пламъка през наблюдателно прозорче.

Котлите от серия Innovens MCA са създадени по най- нова технология, горелката е от неръждаема стомана, с предварително смесване и възможност за модулация на мощноста от 20 до 100%. Тя е оборудвана с шумозаглушител, благодарение на който, котелът става практически безшумен- 55 dB (A).

Специалистите на De Dietrich са разработили и нови системи за управление на котлите MCA Pro 160  с повече възможности и избор между два контролни панела. Управлението Diematic Evolution е за основният котел в каскадата както и за управление на инсталации с няколко директни или смесителни отоплителни кръга и бойлер за БГВ. Има цветен екран с висока разделителна способност, лесно разбираем интерфейс, управление чрез ергономичен бутон, който може да бъде натискан и въртян. Стандартно то може да управлява два директни или смесителни кръга и 1 кръг за БГВ. Управлява до 8 котела в каскада и има вградена система за диагностика. Като опции на таблото се предлагат: трети кръг (директен или смесителен), втори БГВ кръг и интерфейс за BMS:  BACnet, Modbus и KNX.

Inicontrol 2 може да управлява вторите котли в каскада- 1 директен кръг и 1 за БГВ. Показва историята на грешките и часовете експлоатация. Разполага с  голям цифров дисплей, показва температурата на котела, статуса на работата чрез символи и предупреждения за грешки ако има.

Технологията на кондензация при съвременните газови котли позволява да се оползотвори допълнителната топлина, отделяща се при охлаждането на изходящите димни газове и кондензацията на водните пари, които се съдържат в тях. Така производителността се увеличава приблизително с 15% в сравнение с високопроизводителните нискотемпературни котли и с 40% спрямо котлите от предишните поколения. Изхвърлянето на NOx, който е отговорен за киселинните дъждове, се намалява с 1/3 спрямо нискотемпературните котли и 10 пъти по-малко спрямо котлите от по-старо поколение.

Котлите Innovens MCA Pro 160  са лесни за монтаж и поддръжка, с пълен достъп до вътршността от предния панел. Шумовите нива са сведени до минимум. Най- доброто от кондензната технология може да намерите интегрирано в котлите De Dietrich.

Повече информация за предлаганият котел, може да получите в офиса на фирма РУВЕКС.